Povona

Biskupství 132, 783 44 Náměšť na Hané, tel./fax: 585 951 353, e-mail: povona.po@tiscali.cz


Garážová vrata

Sekční vrata

Vrata se při otevírání pohybují směrem nahoru a uvolní úplně podlahu a stěnu otvoru tím, že celá vratová stěna visí pod stropem. Exkluzivní provedení kazetové nebo profilové výplně vrat. Dvoustěnné lamely vytvrzeny polyuretanovou pěnou, žárově zink. ocelový plech opatřen práškovou barvou (většinou provedení bílá a hnědá) na přání zákazníka barevné odstíny dle RAL. Nejluxusnější provedení - sekce z masivního dřeva. Vrata jsou ideální pro místa s malým prostorem před garáží. Použité materiály se vyznačují vysokou stálostí proti povětrnostním vlivům. Možno dodání vchodových dveří stejného provedení.

Průmyslová sekční vrata 

Vrata z vodorovně členěných segmentů, spojených navzájem kováním masivnější konstrukce, určená pro náročnější podmínky použití, především v průmyslových objektech, skladovacích prostorách, autoservisech a všude tam, kde se předpokládá větší četnost otevírání a zavírání (nad 25 cyklů/den) spolu s požadavkem na maximální spolehlivost, funkčnost, bezpečnost a životnost.

Garážová rolovací vrata

Dvouplášťový hliníkový profil CD. Tvarovaný rolováním, vyplněn polyuretanovou pěnou. Toto provedení zajišťuje tepelnou i zvukovou izolaci. Výrobní rozměry až do šířky 5000 mm a výšky 4000 mm. Zvýšená ochrana před vloupáním, optimální komfort obsluhy, dlouhá životnost a okouzlující vzhled.
Veškeré díly (jako jsou kolečka, vodící dráhy, panty, torzní pružiny, trubky, atd.) jsou žárově pozinkovány.

Roletová garážová vrata Alulux

Zasouvací vrata s elektropohonem jsou výrobkem využitelným zejména pro soukromé garáže. Výrobek je zhotoven z kvalitních zahraničních materiálů renomovaných výrobců.Hliníkové lamely s polyuretanovou výplní mají skvělé tepelně izolační vlastnosti, jsou plošně velmi stabilní a zabezpečují ochranu před vloupáním.

Výklopná garážová vrata

Ocelové vratové křídlo z pozink. materiálu, povrchově upraveno práško - plastovým nástřikem. Uplatnění pro jedno - i dvojgaráže.

Rolety zabudované v novostavbách

Rolety Alulux se vyrábějí z hliníku a oceli v mnoha barvách a tvarech. Hliníkové rolety Alulux se nechají bez problémů integrovat do každého stavebního stylu.

Sekční garážová vrata

Ocelová vrata

Charakteristika:
Sekční výsuvná vrata mají řadu předností a možností díky variabilitě celého systému. Jsou složena ze sendvičových povrchově upravených sekcí (ocel žárově pozinkovaná + vodící kolejnice tvaru C z žárově pozinkované oceli), speciální povrchová úprava zaručuje dlouhodobou životnost a vyžaduje prakticky nulovou údržbu. Sekční garážová vrata jsou vyrobená z antikorozní oceli, galvanizované ponořením do zinkové lázně, s texturou dřeva. Speciální povrchovou úpravou je vypalovaný dvouvrstvý polyesterový lak v základním bílém provedení (dle vzorníku RAL 9002). Vysoké izolační vlastnosti vrat a jejich maximální odolnost vůči povětrnostním vlivům zaručuje izolace jednotlivých sekcí vyplněných polyuretanovou pěnou, která má např. ve srovnání s polystyrenem lepší izolační vlastnosti a udržuje si objemovou stálost. Jednotlivé sekce jsou vzájemně mechanicky propojené tak, aby nedošlo k poškození výplně vrat. Sekce jsou po celé délce ve spojích utěsněny speciálním těsněním, které zamezuje pronikání vlhkosti na vnitřní stranu vrat. Tloušťka sekcí je 4,5 cm, hodnota tepelné prostupnosti uváděná výrobcem je R=1,48.

Varianty:
- sekce s kazetovými a lamelovými profily
- sekce plné a prosklené
- otevírání a zavírání vrat: ručně nebo elektromechanicky ovládané ze stabilního místa, dálkově nebo automaticky

Použití:
- do rodinných domků
- pro oddělení chladných a vytápěných prostorů v novostavbách a rekonstruovaných objektech, pro garáže, požární zbrojnice, školy, nemocnice a jiné ústavy
- provozní uzávěry v průmyslových objektech

Přednosti:
- zajištění pohodlí, komfortu a spolehlivosti uživateli, úspora energie na vytápění objektu, ochrana před hlukem a proti povětrnostním vlivům
- jednoduchá manipulace i při větších rozměrech, bezpečný provoz
- možné barevné provedení dle přání zákazníka až z 1000 odstínů
- úspora plochy nutné pro manipulaci s otočnými vratovými křídly

Dřevěná garážová vrata

Zákazníkům, kteří dávají přednost přírodním materiálům, nabízíme dřevěná garážová vrata. Jedná se o vrata z masivního dřeva. Vrata jsou vhodná pro aplikaci, kde je požadován stylový vzhled s možností konečné úpravy mořidlem nebo speciálním lakem.

Sekční vrata sendvičová

se vzorem lamela - typ SVS-L
 Tato sekční vrata jsou vyráběna ze sendvičových panelů s 40 mm izolací polyuretanem a přerušeným tepelným mostem. Rastr lamely se štukovým povrchem dotváří dokonalý vzhled každého domu. Základním barevným odstínem je bílá, avšak vrata lze vyrobit až v 50 odstínech dle RAL. Princip sekčních vrat je řešen výsuvem jednotlivých sekcí umístěných ve vodících drahách podél zdi pod strop tak, aby vrata co nejméně zasahovala do pracovního prostoru garáže. Váhu sekčních vrat eliminují jako protizávaží torzní pružiny. Celoobvodové těsnění zaručuje dokonalou těsnost sekčních vrat (k = 0,4 W/m2K). Tento typ sekčních vrat vyrábíme na míru dle požadavků zákazníka, a to do max. šíře 7000 mm a max. výšky 6000 mm. Garážová vrata sekční se dodávají v několika různých variantách

Pro pohon těchto vrat používáme stropní motory:
- Pro vrata do 10 m2 motory stropní (o menším výkonu)
- Pro vrata do 18 m2 motory stropní (výkonnější)
- Pro vrata nad 18 m2 motory průmyslové

Provedení vrat:
- Kazetová
- Lamelová
- Z masívu dřeva (cedr, sekvoj, apod.)

Barevné provedení
- dle celého rozsahu vzorníku RAL Garážová sekční vrata (pohledově kazeta nebo lamela) možno montovat stavebnicově (vrata - motor)
- Garážová vrata sekční
- varianta kazetová s prosklením
- Pohled sekčních vrat interiérový
- Koncová těsnící lišta pryžová
- Torzní pružiny vyrovnávající váhu vrat (hlavně pro ruční ovládání)
- Uchycení tažných lan sekčních vrat

Sekční vrata průmyslová

Osvědčená konstrukce praxí. Autorizovaná servisní síť v ČR. Garance kvality, trvanlivost. Informace.

Sekční vrata průmyslová s typovým označením "224 STEEL" jsou vyráběna naší firmou z komponentů dovážených ze zemí EU. Technologie výroby průmyslových vrat je převzata z technologie, která je v praxi prověřena již několik desítek let. Tyto výrobky se vyznačují především vysokou kvalitou a dlouhou životností. Sekční průmyslová vrata lamelová jsou určena především do průmyslové zástavby. Jsou řešena tak, aby vyhovovala nejvyšším požadavkům uživatele. Filozofie konstrukce průmyslových vrat vychází z požadavku o co nejvyšší pevnost, odolnost, tepelně izolační vlastnosti a snadnou manipulaci.

Typová označení: L - lamelová O - prosklení okny P - prosklení plné D - personální dveře Stručná charakteristika

Použití: - výrobní haly, průmyslové objekty - skladovací prostory - venkovní vrata objektů
- pro objekty, kde je potřeba volného prostoru před nebo za vstupním otvorem

Výhody:
- dokonalé utěsnění otvoru, výborné tepelně izolační vlastnosti vrat
- možnost prosvětlení vnitřního prostoru
- možnost instalace vstupních dveří
- více možností pojezdu vodících kolejnic
- bezpečnost provozu s el. pohonem řízená logickou řídící elektronikou Technické údaje

Rozměry:
- světlá průjezdná šířka od 1 900 mm do 8 000 mm
- světlá průjezdná výška od 1 950 mm do 8 000 mm
- vrata se vyrábějí na míru, dle konkrétního rozměru stavebního otvoru Technický popis

Materiál:
- vodící lišty a příchytné prvky
- žárově pozinkované ocelové profily
- sekce
- sendvič ze žárově pozinkovaného plechu s práškovým nástřikem
- izolační výplň
- pěnový tvrdý polyuretan 40 mm
- prosklení
- izolační dvojsklo

Konstrukce:
- jednotlivé sekce vrat zajíždějí ve vodících profilech svisle nahoru nad stavební otvor, kde se překlopené do vodorovné polohy zasunou pod strop
- nad vraty je osazen torzně pružinový systém, který působí jako vyrovnávač hmotnosti vrat

Ovládání:
- ručně
- motoricky - vnitřním tlačítkem aj. dle přání zákazníka
- dálkové ovládání 1-více kanálové

Stavební připravenost:
- dokončen stavební otvor i ostění na hladkou omítku
- dokončená podlaha
- přívod el. energie 230 a 400 V pro elektrický pohon (konzultovat s dodavatelem)

Osazení vrat:
- vrata se osazují za stavební otvor z vnitřní strany do zdiva nebo nosné konstrukce pomocí vrutů, hmoždinek nebo kotev

Údržba:
- mytí vrat standardními mycími prostředky
- údržba dle návodu na obsluhu vrat


CZplus – pečeť dlouhodobé spolupráce a kvality
Cookies